DVD “Zo gewoon, samen werken aan een toegankelijk Rotterdam”

Met deze DVD wil de VGR laten zien wat toegankelijkheid voor mensen met een beperking betekent en waartoe deze hen in staat stelt.

(Bekijk de clip) Ondernemer Erik Sutter vertelt waarom hij jonge mensen met een beperking in dienst heeft in zijn metaalbedrijf.

(Bekijk de clip) Chronisch zieke Chanice Doekhi vertelt van haar droom om bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente te werken als receptioniste en hoe ze geniet als zij op de catwalk mode showt.

(Bekijk de clip) Leden van de club Running Blind genieten samen met hun buddies van de gezonde inspanning in de buitenlucht. Maar sommigen van hen hebben problemen om het vervoer naar de sportaccommodatie te betalen.

(Bekijk de clip) Suzan van der Horst ontwerpt buitenruimten voor de gemeente Rotterdam. Zij vroeg al in een vroegtijdig stadium advies aan VGR-adviseur Jan Poot over de inrichting van het Marconiplein.

(Bekijk de clip) Mieke Reijnen, bestuurder van Stichting de Sprong, vertelt hoe zij bij de nieuwbouw van gezondheidscentrum de Randweg en bij de dienstverlening rekening houdt met de wensen van patiënten met een beperking, zoals doven en slechthorenden.

(Bekijk de clip) Horeca-ondernemer Jeroen van Anholt vertelt hoe hij zijn beachclub en theater the Bing in Hoek van Holland toegankelijk heeft gemaakt voor mensen met een beperking.

(Bekijk de clip) Gera Vonk Huisjes is doof en kon tijdens de grote brand in het chemiecomplex bij Moerdijk maar moeilijk informatie vinden over wat er aan de hand was. Zelfs de clamiteitenzender RTV Rijnmond bood niet volledig uitkomst.