Ambassadeurs / vrijwilligers / ervaringsdeskundigen

De VGR werkt veel met ervaringsdeskundigen. Dit zijn betrokken en enthousiaste Rotterdammers met een beperking die, vanuit hun eigen situatie, (levens)ervaring en/of inlevingsvermogen, kunnen beoordelen waar knelpunten liggen. Vanuit deze kennis en achtergrond worden door de VGR verbeteringsvoorstellen aan daartoe relevante instanties aangedragen.

De VGR is altijd op zoek naar mensen die vanuit hun eigen ervaringen en deskundigheid willen meepraten, denken en doen. Word vrijwilliger of meld u aan als ervaringsdeskundige en doe mee!

 

Vrijwilligers geven de VGR bestaansrecht; niet alleen voor, maar mede door hen, vindt collectieve belangenbehartiging plaats. Door de aanwezigheid van vrijwilligers is sprake van een permanent oog voor contact met de achterban én kan, dankzij hun onbetaalde werk, meer werk worden verzet.

Vrijwilliger zijn is dankbaar werk en ontzettend hard nodig. Ook u kunt vrijwilliger worden. De VGR is altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen door te ondersteunen bij de uitvoer van al dan niet tijdelijke projecten, evenementen en andere organisatorische zaken.

Ervaring heeft u niet nodig, want alle vrijwilligers worden door de VGR ondersteund, begeleid, geïnformeerd en getraind om de belangen van mensen met een beperking op een professionele wijze te kunnen behartigen.

Wilt u zich inzetten als ervaringsdeskundige of heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

U kunt zich hiervoor aanmelden via: