Een toegankelijke werkplek

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte.

Dit jaar wordt tijdens de Week van de Toegankelijkheid extra aandacht gevraagd voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

Ieder mens is anders. Bij het inrichten van een werkplek moet je daarover nadenken. Vaak zijn kleine aanpassingen al voldoende. Van een toegang zonder drempels tot een trap met markeringslijnen, en van een kantine met akoestische panelen tot een stilteruimte voor je collega met autisme.

Een van de acties die Ieder(in) dit jaar organiseert is de Online actie #ToegankelijkeWerkplek.

Wat maakt voor jou je werkplek toegankelijk? Tijdens de Week van de Toegankelijkheid roept Ieder(in) je op om je ervaringen online te delen. Deel je ervaring met de hashtag #ToegankelijkeWerkplek. Zo hopen zij met al deze ervaringen werkgevers en (toekomstige) collega’s te inspireren om de werkplek toegankelijker te maken.

Meer informatie en handige tips voor het maken van een toegankelijke socialpost vind je op deze website.