Op dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023 vinden, voor het eerst in Rotterdam, de European Para Championships (EPC) plaats. Een sportevenement waar para-sporters zich kunnen plaatsen voor de Paralympische Spelen van Parijs in 2024. Het doel van de organisatie is om deze sporters net zo’n mooi podium te geven als andere topsporters. En dat kunnen we met elkaar doen door de tribunes vol te krijgen. De organisatie stelt de tickets beschikbaar waardoor we een aantal kaarten beschikbaar hebben. De organisatie laat weten voorkeursdagen te hebben en wel op:
  • dinsdag 8 en woensdag 9 augustus
  • zaterdag 12 augustus en zondag 13 augustus
  • woensdag 16 augustus
  • donderdag 17 augustus
  • vrijdagmiddag 18 augustus
Meld je aan vóór 1 augustus via info@vgr-rotterdam.nl met vermelding van het aantal kaartjes, want het is natuurlijk leuk om samen te gaan met bijvoorbeeld vriend(in), buren of je gezin. European Para Championships – Rotterdam De European Para Championships is een multisport event. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. In de zomer van 2023 worden zo voor het eerst de EK’s van tien verschillende parasporten in één stad georganiseerd. Deze allereerste editie van de European Para Championships vindt namelijk plaats in Rotterdam, van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023. 1.500 atleten uit 45 landen gaan met elkaar de strijd aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. De missie van European Para Championships is het creëren van een nieuwe standaard voor Paralympische sporten wereldwijd. Het evenement moet mensen inspireren om in beweging te komen en te gaan sporten. De organisatie gelooft dat de enige route naar succes die van samenwerking is. Door connecties te leggen, groot te durven denken, en kansen te pakken waar anderen alleen beperkingen zien, wil het de parasporten de aandacht geven die ze verdienen. Rotterdam is de gaststad van de European Para Championships in 2023. De ‘main hub’ is Rotterdam Ahoy, waar meerdere sporten onder één dak plaatsvinden. Naast deze indoor accommodatie van wereldklasse maakt de EPC ook gebruik van meerdere buitenlocaties in hartje Rotterdam. Met deze ‘city center courts’ brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe! De volgende 10 sporten zijn onderdeel van #EPC2023: Sporten – European Para Championships Aankondigingsvideo #ECP2023: European Para Championships 2023 announcement – YouTube