Wonen: een thuis voor iedereen

Op woensdag 29 maart van 10.00 tot 12.00 uur organiseert het Programmateam Wonen en Leven van Ieder(in) een online themabijeenkomst ‘Wonen: een thuis voor iedereen.’   Voor deze bijeenkomst zijn leden van de Meedenkgroep, lokale/regionale gehandicaptenplatforms en andere geïnteresseerden uit de achterban van Ieder(in) van harte uitgenodigd.

We zijn blij met de medewerking van twee gastsprekers: Richard Derksen, programmamanager “Een thuis voor iedereen” vanuit het ministerie van BZK en Rabia El Morabet Belhaj programmamanager vanuit het ministerie van VWS. Zij praten ons bij over de plannen van de minister van Volkshuisvesting voor de zogenaamde ‘aandachtsgroepen’. De voorstellen gaan o.a. over de verplichting voor provincies en gemeenten om een woonzorgvisie op te stellen en over voorrangsregelingen bij huisvesting.

In het tweede deel gaan we met elkaar in gesprek over de betekenis van de plannen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Hoe kunnen we bijvoorbeeld zelf bijdragen aan het programma ‘Een thuis voor iedereen’? Biedt het programma perspectief voor jonge woningzoekenden en studenten met een beperking of chronische ziekte? En zijn er al praktijkervaringen met het opstellen van een woonzorgvisie in gemeenten?

Programma

09.45 – 10.00 Digitale inloop

10.00 – 10.05 Opening en welkom

10.05 – 10.15 Introductie op thema ‘Wonen, een thuis voor iedereen’ door Anneke van der Vlist

10.15 – 10.45 Presentatie door Richard Derksen en Rabia El Morabet Belhaj

10.45 – 11.00 Beantwoording van vragen over de presentatie

11.00 – 11.10 Korte pauze

11.10 – 11.50 In gesprek over het programma ‘Een thuis voor iedereen’ en de bijdrage die Ieder(in) en leden kunnen leveren.

11.50 – 12.00 Rondvraag en uitcheck

Aanmelden

Kom je ook? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier. Op dinsdag 28 maart ontvang je een bevestiging met de link voor de bijeenkomst.

Heb je ondersteuning nodig om het aanmeldformulier in te vullen, deel te kunnen nemen, of lukt digitaal vergaderen niet? Neem dan contact op met Dini Zeggelaar. Emailadres d.zeggelaar@iederin.nl of per Whatsapp/telefoon 06-83796730. We kijken wat mogelijk is en bieden maatwerk.