Theater Babel maakt een bewuste keuze voor inclusief werken. Babel werkt aan een wereld waar iedereen gezien wordt en iedereen talent verder kan ontwikkelen. Een wereld die representeert hoe de samenleving eruitziet met alle kleuren, verschillen en beperkingen die er zijn.

Mag je houden van wie je wil houden? Wordt die liefde geaccepteerd door je omgeving? En maakt dat uit? Een hedendaagse vertaling van Shakespeares Romeo en Julia toont hoe de samenleving nog steeds invloed heeft op onze liefdeskeuzes en mogelijkheden, met name als je ‘anders’ bent.

Scenes uit het klassieke stuk van Shakespeare worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van de acteurs van Babel. We zien hoe de spelers en hun omgeving worstelen met acceptatie van liefde en verlangen. Taboes over identiteit en seksualiteit worden benoemd en doorbroken. Hiermee legt regisseur Paul Röttger pijnlijke ongelijkheden binnen onze samenleving onder een vergrootglas, waar niet alleen mensen met een beperking onder lijden. Het stuk wordt gespeeld door het inclusieve gezelschap van Theater Babel Rotterdam en is vanaf 29 oktober te zien in het eigen theater aan de Eendrachtsstraat te Rotterdam.

Dit is ook precies het thema waar Diversity Day op 4 oktober landelijk aandacht voor heeft gevraagd. Onder het motto “Verschil Verrijkt” zet Diversity Day iedereen aan om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en benutten zoals bij Theater Babel gebeurt.

De connectie met het publiek staat centraal voor Röttger. Daarom is er na ieder voorstelling ruim tijd om spelers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan onder het genot van een plantaardige en biologische maaltijd.

De voorstelling is tot medio februari 2023 te zien.
Reserveer hier uw plaatsen: https://theaterbabelrotterdam.nl/theater/theater-babel-speelt-romeos-en-julias/
Algemene info:
Ticketprijs: €20,- inclusief maaltijd
Aanvang: 17:00u
Locatie: Eendrachtsstraat 81 – 3012 XH Rotterdam

Meer info: www.theaterbabelrotterdam.nl /info@theaterbabelrotterdam.nl

Speeldata:
29, 30 oktober 2022
5, 6, 19, 20, 25, 26 en 27 november 2022
10, 11, 16, 17 en 18 december 2022
11, 12, 17, 18 en 19 februari 2023

Theater Babel biedt de mogelijkheid voor journalisten om aanwezig te zijn bij een perspremière op zondag 6 november. Neem hiervoor contact op met Dominique Mol: dominique@theaterbabelrotterdam.nl

Een expositie in de stad en in theater Babel
Rond de voorstelling organiseert Theater Babel ook een expositie in de stad. De foto expositie toont 24 spelers van Babel in 12 duo’s, het verbeeldt liefde, in verschillende vormen. Liefde ongeacht achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, beperking. De foto expositie is vanaf 3 oktober in de stad te bewonderen en online te zien: https://theaterbabelrotterdam.nl/blog/alle-beelden-van-een-expositie-in-de-stad/