Op maandag 3 oktober a.s. openen Arno van Prooijen (directeur Openbare Werken) en Hermineke van Bockxmeer (concerndirecteur Stadsontwikkeling) de Week van de Toegankelijkheid voor Rotterdam. Om 10.00 uur leggen zij de eerste “Houd de lijn vrij”- tegel aan de zijkant van Centraal Station (Conradstraat). Deze tegel is bedoeld om bewustwording op gang te brengen voor het obstakelvrij houden van blindegeleide-lijnen op stoepen en straten.
De VGR is hier uiteraard ook bij aanwezig.

Op dinsdag 4 oktober a.s. om 15.00 uur zal Nardy Desloover, voorzitter van de VGR, naar aanleiding van het schouwen in de gemeente Schiedam door bestuursleden en ervaringsdeskundigen van de VGR, het hieruit voortvloeiende rapport en advies ‘Toegankelijkheid gemeente Schiedam’ overhandigen aan de wethouder.
De plaatselijke pers zal hierbij eveneens aanwezig zijn.
De gemeente Schiedam streeft naar een stad die toegankelijk is voor iedereen.