Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen, met op 14 en 15 maart de mogelijkheid om vervroegd te stemmen. Ieder(in) wil graag weten of de verkiezingen goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daarom hebben we een meldpunt geopend.
Alles wat bij toegankelijk stemmen komt kijken, kan je bij het meldpunt kwijt. Je melding hoeft dus niet per se te gaan over de toegankelijkheid van het stembureau of stembiljet. Het kan ook gaan over de bejegening op het stembureau. Of bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van de partijprogramma’s van politieke partijen.
Melden kan tot 23 maart a.s. online. Het invullen van de vragenlijst duurt hoogstens 5 minuten. Gebruik daarvoor deze link naar het Meldpunt Onbeperkt Stemmen.
Telefonisch melden kan ook, via 085 – 400 70 22.
Ieder(in) vindt het meldpunt belangrijk, omdat stemmen een grondrecht is dat voor iedereen moet gelden.