De VGR vindt het belangrijk dat de stembureaus toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Denk hierbij aan mensen die niet of niet goed kunnen horen of zien, gebruikers van een rollator, rolstoel of scootmobiel, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Het moet voor hen evengoed mogelijk zijn om zonder problemen zijn/haar stem uit te brengen.

De gemeente vindt dit eveneens belangrijk en heeft daarom de VGR gevraagd de toegankelijkheid van de stembureaus te beoordelen. Na deze schouw worden de bevindingen, betreffende alle bezochte stembureaus, in een rapportage samengevat.

Waar moet je aan denken bij toegankelijkheid?
– kun je zonder problemen naar binnen en weer naar buiten?
– is er in het stembureau genoeg beweegruimte voor mensen met een rollator,
rolstoel of scootmobiel?
– word je vriendelijk geholpen en te woord gestaan?
– is er een verlaagd stemhokje?
– mag een eventuele begeleider je helpen in het stemhokje?
– zijn er dingen die beter kunnen?

Zoals je weet, gaat Rotterdam op 14,15 en 16 maart naar de stembus om te stemmen. Wil jij de VGR laten weten wat jouw ervaringen zijn met de toegankelijkheid van jouw stembureau? Meldt dit dan via het contactformulier op deze website of via e-mail info@vgr-rotterdam.nl

Wij stellen je medewerking zeer op prijs!
Toegankelijkheid is voor iedereen!