Reeds in het voorjaar heeft de VGR de gemeente Rotterdam en omliggende gemeenten aangeschreven vanwege de overlast die mensen met een beperking ervaren van deelscooters en -fietsen bij stations en haltes.

Scooters staan, zoals op bijgaande foto’s duidelijk blijkt, op blindengeleidenlijnen en op- en afritten van de stoep voor rolstoelgebruikers. Mensen met een beperking kunnen daardoor hun weg niet meer vervolgen.
Inmiddels heeft de VGR gesprekken gehad met een aantal gemeenten en een verhuurbedrijf van scooters over mogelijkheden tot oplossen van dit probleem, zoals vaste parkeerruimten en boetes bij fout parkeren.

In september heeft de VGR de krant benaderd vanwege de overlast van deelscooters en dat heeft ertoe geleid dat het Algemeen Dagblad een artikel heeft geplaats over dat onderwerp. Klik op de volgende link om het artikel te lezen: https://www.ad.nl/rotterdam/marijke-55-moet-omrijden-met-rolstoel-omdat-deelscooters-fout-staan-geparkeerd-kost-veel-energie~a13d6402/

Ook omroep MAX is benaderd door de VGR. De omroep heeft daarop, hoewel kort, aandacht besteed aan de fout geparkeerde deelscooters.
Op 1 oktober jl. was op NPO2 in het programma Meldpunt een filmpje met daarin Marijke Henkemans en Jan Poot. Het filmpje liet zien hoe moeilijk het is voor een rolstoelgebruiker en de visueel beperkte mens om hun weg te vinden te midden van de scooterchaos.

De juriste van het programma Meldpunt heeft contact gelegd met de gemeente Rotterdam over de fout geparkeerde deelscooters. De gemeente Rotterdam heeft de juriste aangegeven dat het beboeten van fout geparkeerde deelscooters moeilijk is, omdat de gebruiker op heterdaad betrapt moet worden. Het plan van de gemeente Rotterdam is daarom om op korte termijn de verhuurder aan te pakken.