oël Koman van Rallypoint is in samenwerking met een Brits raceteam Team BRIT – wat van oorsprong opgericht is om gewonde veteranen een kans in motorsport te bieden en alleen bestaat uit coureurs met fysieke en/of mentale beperkingen – aan het onderzoeken welke mogelijke interesse er is vanuit onze Nederlandse gehandicaptengemeenschap voor een aankomend motorsport initiatief. Het gaat hierbij om de volgende activiteiten:
1. Simracen met handbediening
2. Karten met handbediening
3. Raceauto-circuitdagen met handbediening
4. Competitie raceauto’s met handbediening

Zodra er voldoende belangstelling is vastgesteld, worden er evenementen georganiseerd. Houd er alstublieft rekening mee dat Rallypoint/team Brit geen goed doel zijn, dus deelnemers zullen hun eigen kosten, toegangsprijzen enz. betalen.

Daarnaast streeft Rallypoint ernaar een wedstrijd te organiseren die voor TV zal worden gefilmd, waarbij deelnemers beginnen met racen op simulatoren, waarna finalisten vervolgens doorgaan naar karting, waarna deze finalisten tenslotte doorgaan naar circuitdagen. De uiteindelijke winnaar ontvangt hierbij een volledig betaald ondersteuningsprogramma; van rookie tot deelname aan hun eerste autorace.

Motorsport is niet geschikt voor iedereen met een handicap, zeker niet racen op het circuit. Simracen is echter veel gemakkelijker aan te passen aan een breder scala aan handicaps; met handbedieningen die zijn aangepast aan hun behoeften. Zeker met het vooruitzicht dat simracing een Olympische sport wordt, biedt dit zeer interessante kansen voor degenen die anderszijds hieraan niet zouden kunnen deelnemen.

Heeft u interesse of heeft u vragen? Stuur dan een berichtje per mail aan J.Koman.RallyPoint@gmail.com of bel +31 (0)6 51652561.