Toegankelijke stationsomgeving van Rotterdam Centraal als voorbeeld
De VGR vindt het belangrijk dat mensen met een beperking betrokken worden bij maatregelen die de stad voor hen toegankelijk maken. En dat zij niet pas achteraf gevraagd worden om te kijken naar het resultaat, maar dat zij vanaf het begin meedenken en meepraten.

Jan Poot is blind en maakt bijna elke dag gebruik van de bus, tram, metro of trein om te gaan en staan waar hij wil. Bij het ontwerp van de omgeving van station Rotterdam Centraal mocht Jan, als vertegenwoordiger van mensen met een visuele beperking, meepraten over de inrichting van de omgeving van het station.

Het uiteindelijke resultaat maakt dat Jan nu zèlf in vrijheid kan kiezen hoe hij van A naar B komt. Want dat is wat het reizen met het openbaar vervoer Jan geeft: vrijheid en zelfstandigheid. Lees het hele artikel hierover in het magazine ‘Onbeperkt Meedoen’ van de Rijksoverheid.