De testdag voor de elektrische strandrolstoelen Cadweazle en Scout Crawler op het strand van Hoek van Holland betekende voor de meeste van de deelnemers de eerste of de hernieuwde ervaring met het strand en de zee. Voor de VGR is de deelname van achttien mensen met verschillende beperkingen het bewijs dat er behoefte is aan deze voorziening. De blije gezichten en in grote meerderheid positieve reacties zijn een stimulans om aan de slag te gaan. De eerste stappen om fondsen te werven voor aanschaf en exploitatie van de strandrolstoelen zijn gezet. De VGR gaat er voor.
Een van de deelnemers – Inge Arons uit Schiedam- stuurde ons een verslag van haar ervaring met een tochtje op de Cadweazle over het strand. We laten haar verder aan het woord:

Afgelopen zondag attendeerde strandzaken Hoek van Holland mij erop dat op 28 september 2016 de mogelijkheid bestond om de elektrische CadWeazle uit te proberen op het strand. Het spreekt voor zich dat ik geen verdere aanmoediging nodig had. Als rolstoeler kun je alleen maar van zoiets dromen.
Met mijn handbike maak ik altijd samen met mijn 3 werkhonden lange fietstochten door de natuur. Helaas behoort het strand niet tot deze mogelijkheid en dat vind ik soms frustrerend. Met de electrische CadWeazle zou ik eindelijk voor de eerste keer met mijn honden naar het strand kunnen gaan om heerlijk uit te waaien, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Daarmee zou een van mijn dromen uitkomen, omdat er in deze omstandigheden er een bepaalde relationele verdieping ontstaat tussen mij en mijn honden.

Omdat ik fysiek beperkt ben, wordt dit voor mij regelmatig gecompenseerd met mentale inzetbaarheid. Ik ben van beroep: papegaaigedragsdeskundige, veterinair natuurgeneeskundige en recensent.
De CadWeazle geeft mij een bepaalde vrijheid waar ik zo naar snak en waar je als gehandicapte alleen maar van kunt dromen. Ik kan zelf bepalen waar ik wil rijden en voor hoe lang. Voor de meeste mensen is dit vaak vanzelfsprekend en dat wordt vaak vergeten vanuit onze doelgroep. En het allerbelangrijkste is nog dat je niet constant afhankelijk bent van anderen.
Ik heb een hekel aan zwemmen maar het strand vind ik heerlijk. Ik kom niet alleen mentaal tot rust maar al mijn zintuigen worden geprikkeld. Ik voel niet alleen de wind die met mijn haren stoeit maar ik hoor ook het ruisen van de wind en de regelmatige golfslagen van de zee. Ook ruik ik en proef ik de zoute lucht van de zee. Het banjeren aan de zeelijn vind ik daarom echt verademend en het laadt mij weer op om vervolgens weer nieuwe uitdagingen aan te gaan!
Dat betekent de Cadweazle voor mij!
Inge Arons