24 mei 2016 | Bij de officiële opening van de nieuwe aankomsthal van Rotterdam The Hague Airport overhandigde de voorzitter van de VGR, Nardy Desloover, het VGR-certificaat voor toegankelijkheid aan de directeur van de luchthaven, Ron Louwerse.

Het VGR-certificaat is een pluim van de VGR, die uitgereikt wordt als een gebouw, ruimte of organisatie voldoet aan de richtlijnen voor toegankelijkheid en de ervaren toegankelijkheid voor mensen met een beperking. De luchthaven is de eerste Rotterdamse organisatie die dit certificaat ontvangt.

Rotterdam The Hague Airport wil de meest toegankelijke luchthaven van Europa worden en heeft daarom de VGR gevraagd de toegankelijkheid van de nieuwe aankomsthal onder de loep te nemen.

Eerder deze maand heeft de VGR met haar ervaringsdeskundigen de nieuwe aankomsthal van Rotterdam The Hague Airport geschouwd. Er is gekeken naar de toegankelijkheid, de service en bejegening, begrijpelijkheid van de informatie en gebruikersgemak van de voorzieningen.

De opmerkingen, tips en adviezen zijn op een rij gezet en aangeboden aan de luchthaven, die er meteen mee aan de slag is gegaan. Sommige aandachtspunten hebben wat meer tijd nodig en zullen in de loop van het jaar aangepakt worden.

De VGR waardeert de positieve instelling van de luchthaven “zodanig dat zij haar keurmerk aan deze aankomsthal wil verbinden. Wij symboliseren daarmee dat deze luchthaven de mensen met een beperking net zo’n warm hart toedraagt als de mensen waarvan de (ongetwijfeld aanwezige) beperkingen minder duidelijk in het oog springen. Concreet doen we dat door een vignet en door een certificaat. Rotterdam The Hague Airport is de eerste onderneming die dit certificaat en dit vignet in ontvangst mag nemen. Wij rekenen erop dat vele bedrijven en instellingen dit goede voorbeeld zullen volgen. Dat is – ik benadruk dat – in wederzijds belang!”, aldus voorzitter Nardy Desloover in zijn speech bij de uitreiking van het certificaat.

Wilt u de hele speech lezen? Klik dan hier .